Overkapping verduurzamen
De gebruiksperiode van een overkapping kan verlengd worden tot een heel jaar. Zowel voor een nieuw te bouwen, als voor een bestaande overkapping.

Mogelijkheden

Om optimaal van een overkapping te kunnen genieten, in warme en koude tijden, is in eerste plaats een doorgang nodig die afgesloten kan worden. Deze afsluiting kan op verschillende manieren gerealiseerd worden. Denk hierbij aan een zeil, glazen schuifwand, openslaande deuren etc.

De mogelijkheden zijn eindeloos en ‘Dockx veranda en houtbouw’ helpt u graag bij de vaak lastige keuzes.’

Verwarmen

Het verwarmen van een overkapping kan op verschillende manieren. Denk hierbij aan een elektrische- of gasverwarming maar zeker ook aan een houtkachel, gezien de hoge gas en stroomprijzen. Het is belangrijk om de inhoud van de overkapping af te stemmen op de sterkte van de kachel. Ook dit zoeken wij tot in de puntjes uit!

Koelen

Bij verduurzamen hoort ook koelen in de zomer. Dit kan eenvoudig door het dak te bekleden met sedum, een natuurlijke manier van dakisolatie. Dit zorgt ervoor dat in de zomer de koele lucht binnen blijft. Uiteraard zorgt het er ook voor dat in de winter de warme lucht binnen blijft. Ook wandisolatie helpt hierbij.